Category: Artwork

Alla vill va Rymdraketen

Liten vill ha utsikt, utsikt som en vuxen, som från en skyskrapa och allra helst från en raket som kan färdas ut i rymden.

Alla vill va rymdraketen är en dans i bokform, en läsupplevelse som inspirerar både barn och vuxna till gemensamma lekflöden och att tänka stort och hållbart. Med inbjudande form, färg och ord kan barnets närmiljö tolkas i lekfylld kroppsarkitektur. Boken kommer samtidigt ut i Danmark, bland annat som ett led i att Köpenhamn är världsarkitekturhuvudstad 2023.

Alla vill va rymdraketen är spännande och annorlunda; som en fåordig estetisk dans av former och figurer i miljö, där allt blir till lekfylld kroppsarkitektur. Staden byggs av kroppar, som blir skateboardbanor, rutschkanor, broar, torn och parkbänkar. Allt känns som klippt ur färgat papper, mot kontrasterande färgglad bakgrund. Även den infällda texten är dansig i sitt typsnitt och härligt lekramsig i sitt språk.
BTJ-häftet nr 20, 2023. Lektör Eva Lexell Törnblom

Köp här

Perspecti

Project in collaboration with Performance in sculpture Nya Vinklar, by scenographer end sculpture Jeanette Gostomski,

Music/Sound design Silas Bieri. made for Southern Sweden Designdays 2021, Malmö Sweden

 

Warm Snow

Dance Traces in tennis court sand

If I can’t dance to it, it’s not my revolution” A 30min performance homage of Emma Dorman.

Originaly made for “Urban window galleries 2021” 30 Malmö Sweden.

 

Sustainable/Hållbart

Performance for 3-8 dancers.

or

An interactive artinstallation where visitors places the eight “Sustainable shapes” in a given space and places them in a solid formation.

The purpose of the work is performative but it may as well be an experience of collective decition making or teambuilding.

 

 

Snygga Byggen short film

Snygga Byggen (SE)

A short film y Emma Ribbing and in-discourse.

A playful approach to movement and bodies as “temporary architecture”. The film aims to encourage children and adults to share perspectives on urbanization.

  • Script, Scenography & Choreography: Emma Ribbing
    Music & Sounddesign: Silas Bieri
  • Videography: Alexis Rodríguez Cancino
  • Performers: Nidia Martinez Barbieri, Mattias Malmgren, Emma Ribbing
  • Produced: by in-discourse creative productions

Dansbyggen 1:2

I Dansbyggen performance 1:2 tar rumskonstnärer och kroppsarkitekter Brunnshögs nya utemiljöer i barnsligt anspråk.

“Om man vill att vägen ska gå snabbt, så ska man inte bygga den rak så att man ser slutet- då blir den ju skitlång och skittråkig”- Pelle 11 år
– En linbana i en hinderbana… en scateboard ramp som leder direkt till skolans tak… en mysig tunnel fylld med kuddar som samtidigt är ett spökhus…
Barns önskingar om sin skolväg är imponerande men förblir gulligt skissarbete när de formuleras i ord för vuxna. Berättelserna berättar bara en del, resten av barnens behov finns i
rörelserna, blickarna och lekarna. Dialoger med barn har hundra språk. Dansbyggen försöker fånga stämningen av ett av dem.

I Dansbyggen tar ideerna språng och gestaltas av dansare som blir rumskonstnärer eller rellationsarkitekter. I en skulpturell lek med oranga klossar gestaltas barnens rättigheter att ta plats genom estetik och
lekfullhet i Brunnshögs offentliga framtidsrum. Dansbyggen är en tillfällig projektplan som gör nedslag för att länka glappen mellan barn och vuxna.